Skleněná pláž Fort Bragg

Tuto pláž najdete ve třetím největším státě USA, v Kalifornii. Celá pláž vypadá, jako by se zde vysypalo tisíce a tisíce kaleidoskopů. Namísto písku tvoří pláž ohromné množství bílých, zelených a hnědých valounků skla, které vytvářejí neopakovatelnou scenerii. Tady se můžete s klidem procházet anebo vyválet na vyhřátých kousíčcích barevného skla. V okolí Fort Braggu se nacházejí celkem tři skleněné pláže, které nesou označení jako Glass Beach 1, 2 a 3. Dvě z těchto pláží jsou přístupné z města, kdy projdete nejprve po vyšlapaných cestičkách, a poté je nutné slézt z útesů. Poslední z pláží je dostupná pouze přes vodu, neboť se nachází na jih od předchozích dvou. Tyto podivuhodné pláže tvoří obroušené střepy skla a patří mezi oblíbené suvenýry, ačkoliv je sbírání skleněných oblázků úřady zakázáno.
růžová pláž

Ostrov Marieta

Otevřený kráter vytvořený výbuchem bomby najdete v Mexiku na ostrově Madeira.  Kráter má ve svém středu „tajemné oko“, kde je stín, slunce a křišťálově průzračná voda. Tuto takzvanou „Pláž lásky“ však zvenčí neuvidíte. Je možné se k ní proplavat, anebo projet na kajaku asi patnáctimetrovým tunelem. Ten spojuje tuto skrytou pláž s Tichým oceánem. Flóra s faunou zde naštěstí přečkaly armádní pokusy, které se v této oblasti provozovaly, a tak se kromě lenošení můžete oddávat pozorování mořských ptáků, želv, sasanek, korálů a pestrobarevných ryb.
obrovské koule

Ostrov Harbour Bahamy

Téměř pět kilometrů dlouhou růžovou pláž spatříte na Bahamách. Nachází se na východní straně ostrova a překvapuje každého návštěvníka svým něžným odstínem písku. Barevný nádech písku na pláži způsobují odumřelá těla dírkonožců, což jsou jednobuněční mořští prvoci. Po nich potom zůstávají ve vodách oceánu světle růžové ulity. Množství přílivů a odlivů Atlantiku rozmělnily tyto vápenité schránky prvoků na malé částečky. Právě ty potom vytvořily tak jedinečnou barvu plážového písku.