Konec nezdravým chipsům

Chipsy jsou klasika na každou party, posezení s přáteli nebo při filmovém večeru. Nejoblíbenější jsou obyčejné solené brambůrky, které nikdy neurazí. Za tu dobu, co se takto nezdravá potravina konzumuje, se vyvinuly nové a nové chuťové varianty. Mezi další oblíbené příchutě patří slanina, cibule a smetana nebo také chilli.

Doba jde dopředu a s ní i návyky. Lidé se již nechtějí stravovat nezdravě. Chtějí být zdraví a dopřávat svému tělu jen to nejlepší. Na tento trend musela zareagovat i nabídka na trhu. Bramborové lupínky se v žebříčku popularity začaly propadat a na vzestup se derou zeleninové chipsy. Sortiment smažené zeleniny je opravdu široký. Setkat se můžeme s řepou, petrželí, mrkví, pastinákem, cuketou nebo batátou.

miska zeleninových chipsů

Roli v neoblíbenosti chipsů nehraje pouze smažená surovina, ale také olej, na kterým je zelenina smažena. Většina brambůrků, které nalezneme v supermarketech, je smaženo na palmovém oleji. Pro naši planetu není výroba palmového oleje šetrná. Tuk se vyrábí z palmy olejné. Pralesy, plíce planety, jsou káceny, aby tyto rostliny na výrobu palmového oleje byly vysazovány místo nich. Výrobci palmový olej brání, a naopak kvitují jeho použití, protože je levný. Všichni ti, kteří se starají o životní prostředí a Země jim není lhostejná snáší kritiku na tento tuk.

zeleninové chipsy

Existuje ale palmový tuk, který je šetrný k životnímu prostředí. Takový olej nese označení certifikace RSPO a pochází z udržitelných zdrojů. Při výrobě oleje s tímto označením nebyly káceny žádné stromy a nebyly ohroženy ekosystémy.

Na tomto oleji je smažena zelenina od společnosti Veselá veverka. Nabízí směs zeleninových chipsů, která je složena ze sladkých brambor, cukety, taro kořene, mrkve a zelených fazolek. K zelenině je přidána troška soli, pro lepší chuť. Tuto zdravou a dietní variantu chipsů ocení opravdu každý milovník diet, zdravé stravy i ekolog. Podělte se s přáteli o toto mlsání a užijte si spolu strávené okamžiky.